Smartphone feitjes en fabels
Smartphones zijn vaak het gesprek van de dag. Er wordt ontzettend veel gezegd over de smartphones maar niet alles berust altijd op de waarheid. In dit blogbericht geven we van een aantal veelgehoorde beweringen aan of het een smartphone feit of fabel betreft.
Je smartphone kan ontploffen
Er zijn inderdaad gevallen bekend van smartphones die ontploft zijn. De Samsung Galaxy Note 7 is er zelfs bekend om geworden. Nadat er twee gevallen van een ontploft toestel bekend waren geworden betekende dat het einde van de Samsung Galaxy Note 7.
Natuurlijk ontploft je smartphone niet zomaar, maar de processor van je toestel kan zo warm worden dat deze oververhit raakt en ontploft. De meeste smartphones beschikken over een ingebouwde sensor die je waarschuwt wanneer de processor van je toestel te warm is geworden. Je hebt de waarschuwing misschien wel eens gezien als je toestel te lang in de zon heeft gelegen.
Te lang opladen is slecht
Sommigen beweren dat het slecht is om je toestel aan je oplader te laten hangen wanneer er nog stroom in je toestel zit. Dit is complete onzin. Je smartphone is slim genoeg om te stoppen met opladen wanneer je toestel volledig is opgeladen.
De vliegtuigmodus versnelt het opladen
Het klopt dat je smartphone sneller oplaadt wanneer deze in de vliegtuigmodus staat. Je toestel is dan offline waardoor je geen berichten, telefoontjes en updates ontvangt. Het enige dat je smartphone dan hoeft te doen is opladen en dat gaat dan stukken sneller.
Wifi en Bluetooth slurpen je batterij leeg
Dit was vroeger juist. Met het beter worden van de smartphones vraagt het gebruik van Wifi en Bluetooth niet meer zoveel energie van je toestel. Het uitzetten van de locatieservice bij apps die je nauwelijks gebruikt en door apps volledig af te sluiten bespaart veel meer op de batterijduur van je toestel.
Je smartphone kan je betaalpas beschadigen
De magnetische strip is het belangrijkste onderdeel van je betaalpas. Hierop staat alle benodigde informatie voor het uitvoeren van transacties. Net als je betaalpas beschikt ook je smartphone over een magnetisch veld. Een groter magnetisch veld kan een kleiner magnetisch veld verstoren.
Het magnetische veld van je toestel is bij lange na niet groot genoeg om het magnetisch veld van je betaalpas te verstoren.